Migrarea Magazinului Online - Cum migrezi de pe platforma actuală de eCommerce pe Blugento

Migrarea Magazinului Online - Cum migrezi de pe platforma actuală de eCommerce pe Blugento

15.03.2019 15:43

Migrarea Magazinului Online pe Platforma Ecommerce Blugento

Magazinul tău se dezvoltă și activitatea devine tot mai complicată? Platforma de eCommerce actuală nu mai face față nevoilor business-ului tău și ratezi oportunitățile de dezvoltare? Atunci este foarte probabil că te-ai gândit deja să-ți schimbi platforma de eCommerce și să migrezi la o soluție mai performantă, adaptată afacerii tale.

În acest articol vei regăsi informații despre:

De ce să migrezi sau când trebuie să migrezi la altă platformă de eCommerce?

Nevoile unui business evoluează constant: ai de integrat mai mulți furnizori, dorești să automatizezi facturarea, crearea AWB-urilor sau actualizarea stocurilor și să dezvolți noi funcționalități. De asemenea, tehnologia se schimbă, apar soluții noi, mai eficiente, cu o securitate sporită și care permit o mai mare flexibilitate.

Motivele pentru care să optezi pentru o nouă platformă de eCommerce pentru afacerea ta pot fi variate:

 • Nu mai dai de persoana sau compania care ți-a făcut site-ul
 • Ai un magazin cu design învechit, neadaptat publicului țintă sau dispozitivelor mobile
 • Tu sau angajații tăi pierdeți mult timp cu munca manuală, care ar putea fi automatizată și eficientizată (facturare, generare AWB, actualizare stocuri și prețuri, listare marketplace-uri, comparatoare etc.)
 • Simți că nu te mai poți dezvolta pe platforma actuală
 • Dezvoltarea de noi funcționalități merge foarte greu
 • Folosești o versiune veche a platformei și nu știi sau ți-e teamă să o actualizezi
 • Costă foarte să actualizezi platforma
 • Platforma pe care ai magazinul se integrează greu cu furnizori de eCommerce din ecosistemul local
 • Ai costuri ocazionale impredictibile cu situațiile de ordin tehnic rezultate din actualizări ale sistemelor terțe cu care ești integrat
 • Te temi pentru securitatea datelor clienților tăi
 • Firma cu care colaborezi nu răspunde la solicitări sau răspunde foarte lent

Dacă te regăsești într-una din situațiile de mai sus e probabil timpul să treci la o platformă mai performantă și flexibilă, prin care să automatizezi simplu procesele magazinului tău online și care să aibă în spate o echipă cu care poți comunica și colabora ușor. De asemenea, expertiza echipei pe zona de eCommerce este foarte importantă și poate fi foarte valoroasă pentru business-ul tău.

La Blugento, putem să-ți asigurăm o migrare a magazinului complet automatizată, în doar câteva ore. Colaborăm îndeaproape cu specialiști SEO pentru ca eforturile depuse și rezultatele obținute în motoarele de căutare să se transfere către noul magazin.

Vrei să-ți deschizi un magazin online?

Discută cu un consultant Blugento și află cum poți să-ți crești afacerea cu un magazin online performant!

Vreau Magazin

Despre Blugento și beneficiile unei platforme flexibile și automatizate

Blugento este o platformă eCommerce flexibilă și performantă, folosită de peste 350 magazine online. Blugento e construit pe fundația solidă a Magento, cea mai populară platformă open-source pentru eCommerce din lume. De fapt, mai mult de un sfert din toate site-urile de comerț electronic din întreaga lume folosesc această platformă de eCommerce. Găzduirea magazinului online o asigurăm pe o infrastructură cloud, sigură și stabilă, creată pe Amazon Web Services.

Arhitectura modulară și flexibilitatea fără precedent care caracterizează Blugento, înseamnă pentru afacerile dezvoltate pe această platformă că nu mai sunt constrânse de tehnologie și se pot dezvolta rapid, atât la nivel național, cât și internațional.

De ce să migrezi magazinul online la Blugento?

Cu Blugento te bucuri de toate avantajele platformei Magento, de toate funcționalitățile dezvoltate în plus de echipa noastră, de hosting, suport și mentenanță și beneficiezi de expertiza unei echipe specializate pe eCommerce, cu experiență de peste 10 ani în diverse industrii și proiecte complexe.

Vom trece pe scurt în revistă câteva din principalele motive pentru care merită să iei în calcul migrarea magazinului tău online pe platforma Blugento:

1. Securitate sporită

Baza platformei Magento este actualizată în permanență de numeroase echipe de programatori, scopul principal fiind ca aceștia să se asigure că în orice moment utilizatorii folosesc o soluție extrem de sigură. De fiecare dată când un update apare, noi actualizăm și platforma Blugento astfel încât să beneficieze în permanență de ultimele update-uri de securitate și versiune lansate de Magento.

Atunci când cumpărătorii fac achiziții online, aceștia sunt nevoiți să divulge anumite date personale magazinului online respectiv. Din acest motiv, alegerea unei platforme care pune securitatea datelor pe primul loc este extrem de importantă, deoarece te va ajuta să stabilești o relație de încredere cu potențialii clienți.

2. Flexibilitate

Blugento este o platformă care se pretează atât afacerilor mici, cât și companiilor foarte mari. Fie că vrei să vinzi doar câteva zeci de produse sau câteva mii, această soluție eCommerce reprezintă cu siguranță alegerea ideală, deoarece magazinul tău online va crește odată cu tine.

3. Automatizare și integrare ușoară cu furnizori de servicii

Orice magazin online are nevoie să facă integrări cu anumiți furnizori de servicii, precum: plăți online, curierat, comparatoare de prețuri, marketplace-uri, facturare & ERP, rețele sociale, marketing, marketing afiliat, remarketing, raportare și altele.

Cu magazinul online pe Blugento vei putea automatiza multe din procesele necesare funcționării unui magazin online și vei reduce mult munca manuală. Astfel vei economisi timp, energie și scădea costurile cu resursa umană.

Conform ultimelor statistici, peste 50% din comenzile online sunt generate de Marketplace-uri și agregatoare de produse, de aceea e important să știi că platforma Blugento permite foarte facil crearea feed-urilor de produse personalizate pentru fiecare platformă în parte, fără a avea nevoie de cunoștințe tehnice sau de ajutorul unui programator 

4. Numeroase funcționalități care să te ajute să vinzi mai mult

Blugento cuprinde numeroase funcționalități care sunt incluse standard în platformă, de la administrarea produselor, comenzilor și a conținutului, la instrumente avansate de marketing, SEO și promoții.

Dacă ai nevoie de funcții suplimentare față de cele native, ai șanse mari să găsești un modul gata să-ți răspundă așteptărilor în markeplace-ul Magento, cel mai mare marketplace de aplicații de eCommerce din lume. Ecosistemul Magento beneficiază de peste 10.000 de extensii pe mai multe categorii precum plăți, livrare și efulfillment, optimizarea conversiei, extensii catalog, soluții de marketing sau suport clienți.

5. Îți poți dezvolta afacerea pe piața internațională

Avantajul principal al comerțului online față de cel offline este înlăturarea barierei ridicate de locație. Acum orice brand se poate extinde în afara zonei în care are prezența fizică, își poate face cunoscute produsele unei audiențe internaționale și își poate crește vânzările extinzându-se în alte țări.

Cu Blugento e ușor să vinzi internațional deoarece ai opțiunile de multi-limbă, multi-valută și chiar multi-store. Comercianții pot alege să aibă același magazin în mai multe limbi, permițând plăți în mai multe valute și pot lista un număr nelimitat de produse. Dintr-o singură interfață, aceștia pot administra activitatea pentru fiecare țară în care activează și pot integra diferite soluții de plată, curierat sau marketing. Cu opțiunea multi-store poți administra chiar mai multe magazine, cu nume de domenii diferite, dintr-un singur panou de administrare.

Blugento - Vinde international online prin Blugento

În plus față de aceste aspecte, începând cu luna decembrie a anului 2018, a fost implementat un nou Regulament la nivel european cu privirea la spațiul virtual. Este vorba despre Regulamentul 302/2018, privind Geo-Blocarea. Mai pe scurt, toți comercianții online de pe teritoriul UE nu vor mai avea dreptul să blocheze clienții din alte țări de la accesarea shop-urilor.

Această reglementare va încuraja și mai mult comerțul cross-border și trebuie văzută ca o oportunitate de scalare și extindere la nivel internațional a afacerii tale.

6. Poți personaliza în detaliu experiența consumatorilor tăi

Platforma noastră permite personalizarea în detaliu a fiecărui aspect al magazinului online. Așadar, poți crea o experiență unică și memorabilă pentru clienții tăi, care să fie adaptată brandului și stilului afacerii tale.

Mai mult, în echipa Blugento avem designeri grafici pricepuți și pasionați, care pot crea un design complet personalizat pentru magazinul tău online. De asemenea, pe parcursul colaborării te putem ajuta cu realizarea bannerelor, materialelor sau paginilor de campanie pe care le vei folosi în activitatea ta sau chiar cu crearea unei identități vizuale.

7. Se pliază în comerțul online B2B

Platforma Blugento poate fi folosită fără nicio problemă și în vânzarea B2B și oferă funcții cu ajutorul cărora poți personaliza experiența utilizatorilor B2B de la grupuri de clienți, la promoții avansate pe diverse segmente sau opțiunea multi-store. De exemplu, poți avea mai multe tipuri de clienți, iar fiecare segment să vadă produse sau prețuri diferite.

Cum se poate migra magazinul actual pe platforma Blugento?

Ți-e teamă de migrarea magazinului? Nu ar trebui. Acum migrarea poate fi complet automatizată. Poți migra ușor produse, clienți, comenzi și toate datele importante ale magazinului tău online, fără ca activitatea sau eforturile tale anterioare să fie compromise.

Pe Blugento, putem migra automatizat date din peste 80 platforme eCommerce. Putem automatiza procesul de migrare de pe platforme precum PrestaShop, WooCommerce, Magento, OpenCart, Shopify, Drupal sau alte soluții SaaS locale.

Migrează-ți magazinul la Blugento și beneficiezi de Oferta Lunii!

Ce date se pot migra automatizat?

În doar câteva ore putem migra produse, categorii, clienți și istoricul comenzilor din magazinul tău online. Mai jos găsesti o listă cu cele mai importante date care pot fi migrate automatizat pe platforma Blugento:

 • Catalogul de Produse - denumire, descriere, preț, atribute, taxe, upsells, cross-sells, galerie imagini, informații meta, url-uri
 • Categoriile de Produse: nume, descriere, imagini, linkuri, informații meta
 • Clienți cu datele de contact, adrese și cu informațiile legate de contul lor.
 • Comenzi - datele comenzii, produse comandate, valoare, statusul comenzii etc.

În plus se mai pot migra (în funcție de proiect):

 • Producători/Branduri
 • Cupoane
 • Review-uri (dacă s-a folosit soluția nativă a platformei pentru colectarea review-urilor și nu un modul extern)

Cum poți migra magazinul online fără a fi penalizat de motoarele de căutare?

Principala preocupare a comercianților care doresc o migrare este SEO. Cum să mut magazinul pe o altă platformă fără a pierde traficul organic? Pentru un proces de migrare optim, se poate opta pentru migrarea URL-urilor de produse și categorii SEO în noul magazin. Astfel puteți transfera url-urile de produse din magazinul curent în cel nou, fără a pierde puterea din motoarele de căutare.

La migrarea automatizată a produselor pe Blugento putem opta pentru crearea de redirecționari 301, de la vechile URL-uri la cele noi, pentru păstrarea indexării în motoarele de căutare. Această opțiune este recomandată în cazurile în care structura url-urilor diferă de la o platforma la alta.

Sfaturi generale pentru migrarea magazinului online la alte platfome

În general, când schimbi platforma de eCommerce trebuie să ții cont de mai multe aspecte pentru a nu avea probleme cu motoarele de căutare:

 • În funcție de platforma de la care migrezi, este probabil ca structura url-urilor să se modifice. După migrare este necesar să se facă redirecționări 301 de la vechile url-uri la cele noi. Prin redirecționări 301 se trimite popularitatea vechilor URL-uri către cele noi și nu se pierd pozițiile obținute în Google.
 • Este recomandat să migrezi și textele care apar pe pagina categoriilor și descrierile complete ale produselor. De asemenea, se recomandă și migrarea informațiilor meta.
 • Pentru ca o migrare sa se desfășoare optim este necesară colaborarea dintre programatori și o echipă SEO (la Blugento colaborăm îndeaproape cu specialiști SEO, dar putem colabora și cu agenția care se ocupă de SEO pentru magazinul tău actual).
 • Actualizarea sitemapului XML – după finalizarea migrării va trebui să generezi un nou sitemap XML și să îl urci în Google Search Console.

Concluzie

O platformă de eCommerce pe care te poți baza în orice situație este un aspect esențial în construirea unui magazin online de succes. Blugento poate răspunde oricărei provocări și este un partener de drum lung în care poți avea încredere.

Dacă ai deja un magazin online pe care vrei să-l migrezi pe o altă platformă eCommerce sau îți dorești un magazin nou intră în legătură cu un consultant și împreună vom construi magazinul online pe care ți-l dorești.

Discută cu un consultant și află cum poți migra magazinul tău online la Blugento.

Vrei să-ți deschizi un magazin online?

Discută cu un consultant Blugento și află cum poți să-ți crești afacerea cu un magazin online performant!

Vreau Magazin

Postat în Blog eCommerce Business De:
Bluegento Admin

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii